Friday 15 April 2016

Filled Under:

PUDING KARAMEL LAPIS COKELAT




Bahan-bahan:

Bahan A :

1 tin susu cair
5 sudu besar gula
3 biji telur Gred A
1 sudu kecil esen vanila
Bahan B :
1 tin susu cair
5 sudu besar gula
3 biji telur Gred A
4 sudu besar serbuk koko @1 sudu kecil serbuk nescafe + 1 sudu kecil pes coklat

Bahan C :
2 sudu besar gula - hanguskan dan campur 4 sudu besar air panas (atau boleh guna 2 sudu besar madu)

Cara-cara :

Kacau Bahan A dan Bahan B dalam dua bekas berasingan. Tapiskan.

Panaskan periuk kukusan, masukkan gula hangus atau madu dalam loyang.

Masukkan ¾ cawan adunan Bahan A ke dalam loyang dan kukus selama 5 minit atau hingga masak.

Bila dah masak, tuangkan pula sukatan yang sama bagi adunan Bahan B atas adunan A. Ulang A dan B berselang-seli hingga habis.

Sejukkan dan terbalikkan ke dalam pinggan hidangan.

Potong dan hidang




0 comments:

Post a Comment