1 cwn jagung manis
1 cwn tepung kastard
3/4 cwn gula
1 cwn santan @ susu segar @ susu sejat
2 cwn air
Cara
1.Kisar jagung hingga halus.
2.Kemudian campurkan semua bahan dalam periuk,kacau sebati.
3.Hidupkan api dan masak guna api perlahan.
4.Sentiasa di kacau hingga pekat dan berkilat.
5.Ambil loyang @ acuan dan tuang puding tadi.
6.Biarkan sejuk dan bila sudah sejuk simpan dalam peti sejuk.
7.Sedap bila dimakan sejuk2.
1 cwn tepung kastard
3/4 cwn gula
1 cwn santan @ susu segar @ susu sejat
2 cwn air
Cara
1.Kisar jagung hingga halus.
2.Kemudian campurkan semua bahan dalam periuk,kacau sebati.
3.Hidupkan api dan masak guna api perlahan.
4.Sentiasa di kacau hingga pekat dan berkilat.
5.Ambil loyang @ acuan dan tuang puding tadi.
6.Biarkan sejuk dan bila sudah sejuk simpan dalam peti sejuk.
7.Sedap bila dimakan sejuk2.
0 comments:
Post a Comment